Om oss

KS Automation

KS Automation är en komplett partner inom industriell automation. Vårt mål är att ta automationen närmare användaren genom intuitiva gränssnitt, smarta funktioner och professionella lösningar.

Vårt motto är “Keep it simple” vilket är en utmaning i alla projekt som har med avancerad automation att göra. Men med en stor portion erfarenhet och bred kompetens och lite småländsk klurighet lyckas vi skapa produkter och tjänster som våra kunder uppskattar. Vårt mål är att alltid skapa en användarvänlig automation där fokus ligger på HMI och information till operatören.

Över 30 års erfarenhet

Bolaget startades 2017 av Michael Svensson och Markus Karlsson. Tillsammans har vi över 30 års erfarenhet inom industriell automation. Michael har under 15 år arbetat med att programmera specialmaskiner för den tillverkande industrin både i Sverige och övriga världen. Markus har under 15 år fokuserat på felsökning, installation och elkonstruktion på alla typer av industriella anläggningar.

Vi har kompetens inom automationens alla delar; elkonstruktion, aparatskåp, montage, programmering, drifttagning och dokumentation. Vi levererar helt enkelt en automationslösning från idé till färdig fungerande anläggning.Vi utför även uppdrag på konsultbasis t.ex. elkonstruktion(Eplan P8) och programmering.

Behöver du hjälp med automation? Tveka inte – kontakta oss så ger vi dig gärna råd och stöd.

“Keep it simple”